ID.4 är Sveriges mest registrerade elbil under 2021, här som fyrhjulsdriven GTX-version. Bild: Volkswagen

Volkswagen ID.4 fortsatt elbilsetta i Sverige

ID.4 befäster ställningen som Sveriges mest nyregistrerade elbil under 2021. I oktober var den klar etta med 640 registreringar.

Under oktober registrerade Volkswagen totalt 2 219 nya personbilar på den svenska marknaden. Av dessa var 910 bilar (41 procent) helt eldrivna. ID.4 var med 640 exemplar återigen den mest registrerade elbilen. Dessutom registrerades 270 exemplar av ID.3.

Hittills i år, januari-oktober, har 5 491 exemplar av ID.4 registrerats, vilket gör den till total marknadsetta bland elbilarna. Med 2 816 exemplar hamnar ID.3 på en total femteplats. Volkswagen behåller med god marginal också positionen som största elbilsmärke på den svenska marknaden, med 8 388 registrerade elbilar hittills under 2021. Detta enligt statistik från BIL Sweden.

– Orderingången för våra modeller – och då framför allt ID.4 och fyrhjulsdrivna ID.4 GTX – är väldigt stark. I en situation där bristen på halvledare och andra komponenter påverkar produktionen för de allra flesta inom bilbranschen, är vi väldigt glada över att få ut så många nya elbilar på vägarna, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

– Vi ser fram emot att bredda vårt elbilserbjudande ytterligare och kommer snart att öppna ID.5 och ID.5 GTX för beställning, säger Sten Forsberg.