Bild: XPENG

XPENG lanserar P7 och expanderar i Sverige

XPENG, den framstående elbilstillverkaren, har officiellt inlett leveranserna av sin hett eftertraktade sedan, XPENG P7, till svenska konsumenter. Denna lansering sammanfaller med biltillverkarens pågående expansion i Sverige, vilket framgår av öppnandet av en femte försäljningspunkt.

XPENG P7, som först blev tillgänglig för beställning i februari, gjorde sitt första framträdande på svenska vägar den 4 augusti. “Denna lansering är inte bara en betydande prestation för XPENG, utan det reflekterar också vårt engagemang att leverera premium elektriska fordon som förvandlar körupplevelsen för svenska konsumenter”, uttrycker Elvis Cheng, XPENG:s VD för Sverige och Benelux-regionen.

Tillägg till denna noterbara lansering, XPENG, i samarbete med Bilia, presenterade nyligen en temporär pop-up butik i köpcentret Emporia i Malmö. Denna butik kommer att fungera som en interimslösning tills Bilias ständiga XPENG-anläggning invigs senare detta år. Denna Malmö-anläggning kommer att bli Bilias tredje av sitt slag i Sverige, fokuserad på försäljning, leverans och service av XPENG-bilar.

För närvarande har XPENG fem aktiva försäljningspunkter runt om i Sverige, inklusive sitt upplevelsecenter i Westfield Mall of Scandinavia och ett servicecenter i Stäket. Bilia hanterar också försäljningen av XPENG-bilar i Smista nära Stockholm och har nyligen etablerat en närvaro i Göteborg.

Per Avander, VD för Biliakoncernen, avslöjar att det finns planer på att utöka Bilias XPENG anläggningar ytterligare 3–5 gånger under 2023. “Responsen på XPENG har överträffat våra förväntningar. Vi ser en ljus framtid framför oss när vi fortsätter att stödja och växa med XPENG”, tillägger Avander.