Bild: Zaptec

Zaptec fördubblar kapacitet med ny tysk fabrik

För att möta den snabbt ökande efterfrågan på elbilsladdare har Zaptec, en ledande aktör inom laddinfrastruktur, öppnat en ny produktionsanläggning i Tyskland. Med detta strategiska drag fördubblar företaget sin produktionskapacitet och förkortar leveranstider över hela Europa.

“Vår produktionskapacitet har nu fördubblats jämfört med andra kvartalet”, meddelar Axel Philipson, vd på Zaptec Sverige. “Den nya anläggningen i Tyskland är ett viktigt steg i vår tillväxtstrategi och kommer att spela en avgörande roll i att möta den privata marknadens efterfrågan på elbilsladdare.”

Zaptec har upplevt rekordtillväxt på grund av sin förmåga att anpassa sig till utmanande marknadsförhållanden. “Vi håller fast vid vår strategi att leverera kvalitet och säkerhet, och vi är glada att meddela att vår tyska produktion nu är i full gång”, säger Philipson.

Beslutet att etablera en produktionsanläggning i Tyskland togs för att kapitalisera på landets centrala läge i Europa, vilket gör det möjligt för Zaptec att snabbare och effektivare möta kundernas efterfrågan. Den nya anläggningen kommer att fokusera på produktionen av hemladdaren Zaptec Go och är utformad för att hantera företagets expanderande kundbas.

Den nya tyska anläggningen är ett välkommet tillskott för att förkorta leveranstiderna för alla Zaptecs marknader, inklusive Sverige, och visar företagets engagemang i att möta konsumenternas ökande behov av hållbara och effektiva laddningslösningar.